Małopolska i Radio ESKA zapraszają na bicie Rekordu Małopolskiej Gościnności!
Odwiedź nas w Strefie Małopolskiej Gościnności w Białce Tatrzańskiej, Szczawnicy i Krynicy-Zdrój.
1–2 lutego – Kotelnica Białczańska w Białce Tatrzańskiej
8–9 lutego – Palenica w Szczawnicy
15–16 lutego – Jaworzyna Krynicka w Krynicy-Zdrój
Czeka na Was mnóstwo gościnnych atrakcji!
Wszystkich uczestników białego szaleństwa, spędzających czas w Białce Tatrzańskiej, Szczawnicy i Krynicy-Zdrój zapraszamy na stoki do wyjątkowych, zimowych miasteczek Małopolski i Radia ESKA zwanych „Strefą Małopolskiej Gościnności”. Gwarantujemy świetną zabawę w klimacie zimowej Małopolski!
W Strefach Małopolskiej Gościnności czekają na Was:
• Gościnna Strefa Foto, w której zrobicie sobie najpiękniejsze, pamiątkowe fotki w niepowtarzalnej, zimowo-góralskiej scenografii.
• Gościnna Strefa Edukacji, w której GOPR i TOPR podzielą się z Wami niezwykle przydatną wiedzą o bezpieczeństwie w górach. Zrobimy z Wami wspólną rozgrzewkę przed jazdą na nartach i snowboardzie.
• Gościnna Strefa Poczęstunku, gdzie w każdą sobotę poczęstujemy Was niezwykle aromatycznym, małopolskim gorącym bigosem z wielkiej patelni.
• Gościnna Strefa Relaksu - wpadnijcie, zrelaksujcie się i poczujcie się jak w domu.
• Gościnna Strefa Konkursów – pełna atrakcji, animacji oraz muzyki z DJ’em. W strefie czekają na Was znakomite nagrody: gadżety oraz vouchery, które przydadzą się podczas zimowego pobytu w Małopolsce.
Ale – co najważniejsze – w każdą SOBOTĘ będziemy wspólnie bili wybrany Rekord Małopolskiej Gościnności:
• 1 lutego – Kotelnica Białczańska – Rekord w góralskim tańcu. Stanisław Karpiel-Bułecka wprowadzi nas w świat góralskiego tańca i tanecznym krokiem, a może i wyskokiem, poprowadzi nas do pobicia rekordu! Znakomita zabawa z regionalnym zespołem muzycznym i DJ’em gwarantowana.
• 8 lutego – Palenica - Rekord kulinarnej gościnności oraz największego stołu gościnności jednocześnie. Na ogromnej, 2-metrowej patelni, grzejącej się na żywym ogniu, przygotujemy ponad 100 kg bigosu na bazie tradycyjnych małopolskich produktów: kiszonej kapusty z Charsznicy, z dodatkiem Suski Sechlońskiej, jałowca i puree z pieczonych jabłek łąckich, oraz podhalańskiej jagnięciny. Danie będzie serwowane przez małopolskiego kucharza znanego Wam z Hell’s Kitchen, Sebastiana Schroma.
• 15 lutego – Jaworzyna Krynicka – Rekord śnieżnych przytuleń. Jednym z najlepszych sposobów na rozgrzanie się w zimowej aurze jest z pewnością… przytulanie! Wspólnie pobijemy rekord największej liczby śnieżnych przytuleń jednego dnia, a to wszystko w aurze muzyki na żywo.
KONIECZNIE BĄDŹCIE Z NAMI!
Projekt sfinansowano ze środków Województwa Małopolskiego